Стреличарско такмичење у Темерину

У недељу 31.01.2021 са почетком у 9.00 стреличарски клуб Castle Archery  из Темерина организује савезну рунду такмичења у метном стреличарству у дворани у темеринској спортској хали.
Овај турнир ће се одржати без гледалаца тј. биће затвореног типа због опште епидемиолошке ситуације у земљи. Темерински клуб већ годинама организује стреличарска такмичења, државна првенства у дворани и на отвореном са великим успехом и на највишем нивоу.

Стреличарство је предиван индивидуални олимпијски спорт који омогућује сваком појединцу напредовање на психичком и на физичком плану. На сваком савезном турниру су заступљене све старосне категорије и стилови од млађих пионира до ветерана где нема горње границе у годинама. Оно што овај спорт још издваја од осталих јесте да се такмичари са посебним потребама равноправно могу такмичити са редовним такмичарима – каже Варга Бела, председник клуба.


Castle Archery је 2019. године био организатор међународног такмичења Central European Cup који се одржао у општини Темерин на игралишту ОФК Сириг.
[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=kEAcyXwgFt4[/embedyt]


Варга Акош, члан Castle Archery је 2014. године освојио сребрну медаљу на Европском првенству у јуниорској конкуренцији (сложени лук) што је до данас најбољи резултат српских стреличара на међународним такмичењима. Поред Акоша Корокнаи Карољ у дисциплини голи лук има такође високе резултате на међународним такмичењима. Он је најбољи репрезентативац Србије у том стилу – додаје Бела. 

[supsystic-gallery id=10]