Темерин домаћин омладинске размене младих из Пољске, Хрватске и Србије

У периоду од 21. до 29. јуна 2021. године, општина Темерин домаћин је омладинске размене младих из Пољске, Хрватске и Србије. Циљ окупљања младих је размена заједничких иницијатива које промовишу сарадњу, узајамно учење и размену искустава на европском нивоу. Учеснике/це размене ће у наредним данима кроз интерактивне едукације, посете локалним институцијама и организацијама и практичан теренски рад обрадити тему активизма и доприноса локалној заједници.
Члан Општинског већа за културу, невладине организације и омладину Нина Срдић, посетила је радионице у Омладинском клубу и разговарала са младима на размени о значају њихових активности путем којих ће млади пружити допринос заједници.
Омладинска размена део је међународног Ерасмус + пројекта „Академија Берлинског процеса“ који спроводи Фондација „Ћирило и Методије“ из Пољске у сарадњи са организацијом „Сфера Србија“, удружењем „Браво“ из Босне и Херцеговине, удружењем „ЕНАС“ из Хрватске, као и локалним партнерима – Канцеларијом за младе општине Темерин и удружењем Центар креативног окупљања Темерин.
Сарадња младих се овде не завршава. У претходним данима 6 младих из Темерина добило је прилику да у јулу 2021. учествује у омладинским разменама у Шпанији, а Темеринци ће поново бити домаћини младима из Пољске, Хртватске, БиХ и Шпаније крајем августа 2021. год.