Темерин обележио Видовдан

Свечана академија поводом обележавања помена погинулим борцима са територије општине Темерин од 1990. године, одржан је 28. јуна на Видовдан, поред храма Светог великомученика Георгија.

Полагањем венаца на спомен-обележје палим борцима у центру Старог Ђурђева, одали су почаст делегација Општине Темерин на челу са замеником председника Општине Темерин Дејаном Брадашем, чланови месних заједница, делегација Друштва српског – руског пријатељства Темерин, представници СНС и СПС, Српске православне цркве, руководиоци Културног центра „Лукијан Мушицки“ као и многобројни суграђани.

Обележавањем оваквих догађаја потврђујемо не само да поштујемо и чувамо оно што су нам оставили преци, већ и да бринемо о будућности потомака. У присуству представника Српске православне цркве, локалне самоуправе и породица погинулих, присутнима се обратио заменик председника Општине Темерин Дејан Брадаш, који је овом приликом истакао важност овог датума.

Изузетно је значајно да данас обележавамо овај датум и да негујемо историјско сећање. Видовдан је један велики наш празник, који има велику симболику и који је у многоме опредeлио и нашу историју и нашу судбину. Верујем да га ми на достојан начин обележавамо и да смо достојни свих наших предака и оних јунака који су своје животе уткали у слободу и државност нашег народа – са поносом додаје Брадаш.

Обележавање Видивдана у Старом Ђурђеву организовало је Удружење бораца ратова од 1990. године. Председник Удружења Далибор Којић, том приликом захвалио се људима који су својим присуством одали почаст палим борцима и истакао да је ово четврта година за редом да обележавају овај датум.

С. К.