Тини фестивал

У Стратегији развоја културе Општине Темерин за период од 2015-2020. године, Тини фестивал заузима значајно место. Локална самоуправа финансијски је подржала овај фестивал на конкурсу за манифестације у 2020. години.

Према речима организатора Тини фестивала и председника KУД-а “Сирмаи Kарољ”, Конкурс је објављен крајем јуна 2020. године у две категорије. За млађу групу, од 12-17 година старости и за омладинску категорију од 18-28 година. Аудиција је одржана крајем септембра са око 20 учесника, од којих је стручна комисија одабрала 17 финалиста из целе Војводине (Суботице, Новог Сада, Kуле, Мохола, Бечеја,Чонопље, Белог Блата, Торњоша), а међу њима и четворо из Темерина.

Због тадашње епидемиолошке ситуације, финале је планирано у позоришној сали KЦ “Лукијан Мушицки” Темерин за крај новембра, без присуства публике, уз пратњу оркестра и чланова жирија у on-line преносу. Међутим, у то време је уведена ванредна ситуација на територији Општине Темерин, те је финале фестивала одложено чим то дозволи епидемиолошка ситуација, уз важеће безбедносне мере.

[supsystic-gallery id=2]

M.M.