ТИТУЛА ПРВАКА СВЕТА У КАРАТЕУ КОНАЧНО У ТЕМЕРИНУ

Преко 1300 такмичара из 32 земље – Темеринка Катарина Вајагић првакиња света у категорији сениорки – кате

У Грчком граду Халкида одржано је 30. Светско сениорско првенство и Светски куп за децу у каратеу од 29. септембра до 2. октобра, на којем је учествовала и репрезентација Србије.

На првенству се представило 1300 такмичара из 32 земље у свим узрасним категоријама, у дисциплинама кате и кумите. Као део репрезентације Србије учествовали су такмичари из темеринског спортског удружења „Тао С“ и остварили фантастичне резултате.

Првог дана такмичења част да бране боје наше земље имале су Катарина Караћ, која је заузела шесто место у категорији девојчица од 12 и 13 година – кате и Дуња Вајагић, која је заузела девето место у категорији девојчица од 14 и 15 година – кате.

Посебно је потребно истаћи успех који је постигла Катарина Вајагић, јер је својим талентом и трудом успела да настави низ величанствених резултата и са овог такмичења донесе титулу првакиње света у категорији сениорки – кате у нашу општину.

Катарина је наступила и наредног дана и освојила друго место у категорији млађих сениорки у катама појединачно, а одмах након тога са својим тимом у категорији млађих сениорки освојила сребрну медаљу у истој дисциплини.

Она је по први пут била и део медицинског тима уз лекара наше репрезентације, који је бринуо о такмичарима на овом првенству.

 

Селектор наше репрезентације за сениоре и јуниоре Санела Вајагић каже да су ово резултати дугогодишњег труда и рада.

  • Ово су резултати напорног, дугорочног рада  као и великих одрицања. Пети пут за редом велике медаље стижу у Србију и у Темерин, у дисциплини кате. Репрезентација Шотокан карате савеза Србије заузела је четврто место у генералном пласману на Светском купу за децу, а на Светском првенству заузима пето место. Времена за одмор нема пуно, нови циљеви су постављени и нови окршаји већ заказани – истиче Вајагић.

 

Т. К.

 

Пројекат „У свему смо заједно 2023“ финансијски је подржала Општина Темерин. Ставови изнети у пројекту, међутим, не изражавају нужно ставове Општине Темерин.