Ток вакцинације у општини Темерин

У општини Темерин у последњих недељу дана евидентиран је само један случај инфекције коронавирусом, али из Дома здравља Темерин апелују да се грађани не опуштају и да наставе да се придржавају епидемиолошких мера.

Мој лични апел, а и што се тиче струке јесте да се и даље придржавамо мера које је прописао Кризни штаб Републике Србије. Уколико се окупљамо, нарочито у затвореном простору, битно је да носимо маске и да водимо рачуна о свом здрављу, као и о здрављу својих најближих – каже директор Дома здравља Темерин др Томислав Угарковић.

Масовна вакцинација вируса короне увелико је у току. У општини Темерин је почела 20. јанауара, грађани кажу да је вакцинација добро организована и комплетан процес се одвија  без застоја.

Морамо да наставимо вакцинацију, али и даље да се придржавамо мера заштите, јер само тако можемо да будемо безбедни. Што се више људи вакцинише, пре ћемо се решити овог вируса – истиче др Угарковић.

Од почетка вакцинације до сада, употребљено је укупно 18191 доза вакцине, од тога је прву вакцину примило 9160 грађана, док је 9031 особа ревакцинисана. У највећем броју вакцинишу се старији грађани који вакцину примају у амбуланти, а за све суграђане који су непокретни обезбеђене су екипе које излазе на терен. До сада су се пацијенти највише одлучивали за „Синофарм“ вакцину.

Тренутно се вакцинација становништва општине Темерин врши у Дому здравља без заказивања, а на располагању су „Синофарм“ и „Фајзер“ вакцине.

Остале службе у Дому здравља Темерин раде по устаљеном режиму.

С. К.