Tonus hrono hrana

RESTRIKCIJA. Da li Vam je poznat ovaj pojam u hrono ishrani?

Hrono ishrana je ishrana po satnici, što joj govori i sam naziv. Između obroka treba da prođe od četiri do šest sati. Pet sati je optimalno i preporučuje se u restrikciji.

Restrikcija je period koji podrazumeva tri obroka, bez užine. U ovom periodu telo se čisti, organizam se navikava na novi režim ishrane i najviše se gube kilogrami. Smanjen je broj namirnica koje se unose. Iz ishrane se isključuju proizvodi koji u sebi sadrže brašno, šećer i slatko voće. Dozvoljeno je i potrebno unositi pomorandže, grejpfrut, limun i kisele jabuke.

Za doručak su dozvoljene sve vrste Tonus hlebova. Ukoliko se konzumiraju beskvasni, spelta i ovas hlebovi, nije ih potrebno tostirati, dok se za sve ostale vrste preporučuje tostiranje.

Ne kombinuju se jaja i mlečni proizvodi, kao ni dva različita proteina. Za ručak se koristi Tonus hleb, skrobno povrće i mahunarke, dok se za večeru preporučuje konzumiranje lakših proteina, zeleno, ili belo povrće i naravno, Tonus hleb.

Restrikcija treba da traje minimum 28 dana, ili dok ne stignete do željene kilaže. Naravno, ljudi sa velikim viškom kilograma u restrikciji treba da provedu nekada čak i više od godinu dana, dok oni sa manjim viškom iz nje mogu da izađu već za par meseci. Oni koji nemaju problem sa viškom kilograma, restrikciju završavaju posle mesec dana, koliko je i potrebno da se organizam navikne na novi režim ishrane.

Dakle, Tonus hleb može da se koristi u sva tri obroka, jer na osnovu svog sastava zadovoljava dnevne potrebe odraslog čoveka.

300 g Tonus hleba sadrži:

  • 28,95 g proteina (preporučen dnevni unos: 50 g),
  • 7,548 mg gvožđa (preporučen dnevni unos: 14 mg),
  • 321, 6 mg magnezijuma (preporučen dnevni unos: 375 mg),
  • 8,4 mg vitamina E (preporučen dnevni unos: 12 mg),
  • 29,46 biljnih vlakana. (preporučen dnevni unos: 25 g).

Tekst: dr Vera Šćepanović