Top 3 najposećenija muzeja u Beogradu

Muzeji su veliki deo kulturne baštine grada Beograda. Više od 30 kulturno-istorijskih, umetničkih, tehničkih i prirodno-istorijskih muzeja raspoređeno je kroz čitav grad. Interesantne postavke, umetnost i izumi govore o istoriji glavnog grada, kako je nastao i kako se razvijao. Sadržaj nije namenjen samo jednom uzrastu, jer i najmlađi i najstariji mogu svakom posetom saznati nešto novo o svom gradu.

Narodni muzej

Stalna postavka Narodnog muzeja na 3 sprata zgrade obuhvata veliki period istorije – od dalekog paleolita pa sve do umetnosti dvadesetog veka. Kroz skulpture, natik, numizmatiku i slikarstvo predstavljena je burna istorija Beograda i Srbije. Svaki eksponat provešće posetioce kroz najvažnije detalje nastanka ovog grada.

Muzej vazduhoplovstva

Muzej neobičnog izgleda smešten je tik uz beogradski aerodrom. Na samom ulazu raspoređeni su vojni i civilni avioni, radari i druga vazduhoplovna tehnika. Davne 1989. je za javnost otvorena prva izloža u okviru Muzeja. Unutrašnjost zgrade krase brojni avioni, važni za borbene jedinice i bitke širom Evrope, Afrike i Azije. Posetioci mogu videti neke od poznatih tipova aviona i helikoptera proizvedenih od pedesetih do osamdesetih godina prošlog veka. Poseban značaj imaju sačuvani modeli aviona i jedrilica domaće konstrukcije.

Muzej iluzija

Beogradski Muzej iluzija postao je omiljena zabava za decu i odrasle. Izuzetno vizuelno, čulno i edukativno iskustvo s pregršt novih i neviđenih iluzija predstvalja jedinstven doživljaj. Kroz zbirke holograma, optičku iluziju, varke i druge eksponate svi gosti će nesvakidašnji način naučiti nešto o o vidu, percepciji, mozgu i nauci.

Turisti iz Srbije i sveta česti su gosti ovih muzeja. Pored toga, posetioci se sve češće opredeljuju za udoban privatni smeštaj u njihovoj blizini. Iznajmljivanje smeštaja u samom centru grada oslobodiće vas dodatnih troškova, a sačuvani novac možete potrošiti na ulaznice u nekom od muzeja.