ТСК из Темерина са подмлађеним тимом у наставку сезоне

За пролећну трку у Новосадској лиги, темерински ТСК, освежио је линије четворицом новајлија. Црвено-бели дрес, задужили су штопер Душко Радичић (Будућност, Младеново), Алекса Татић (Херцеговац), Милош Ковачевић (Младост) и Дејан Остојић (ЖСК). Највећи добитак, представља останак Владимира Стричевића, Мирослава Буквића и Зорана Влаисављевића.

Влаисављевић је био на припремама српсколигаша ОФК Бечеја 1918, али то би му био трећи клуб у сезони, па ће остати код нас, бар до лета. Нисмо много мењали састав, безбрижни смо у врху табеле и желимо да шансу пружимо што већем броју младих, нарочито из темеринске општине. Овде имају неопходне услове да напредују и пронађу одскочну даску – каже Никола Лазић, председник клуба.

Отишли су: први стрелац Милан Ђанковић (Славија), Стефан Маројевић (Татра), Радомир Бобот (Раднички, Ириг), Борис Брежњак (ОФК Сириг), Срђан Јушковић (ОФК Врбас) и Милош Тришић (Јединство, Руменка).

Ником нисмо правили проблем око папира. Са свима смо се растали пријатељски, проценили су да ће у тим клубовима остварити личне амбиције, па смо им пожелeли срећу, поштујући њихову вољу. Првенство се наставља 19. марта, имамо довољно времена да се припремимо за трку.

 На истеку прве седмице рада, Темеринци су, са градским ривалом Слогом, одиграли први меч (0:2), а кадар није био комплетан.

Тек треба да се комплетирамо, а како време буде одмицало, очекујем да делујемо чврсто и организовано. На пролеће имамо утакмицу више као домаћини, верујем да можемо да останемо у врху, иако смо подмладили тим. Нема притиска, из тога могу да проистекну добри резултати – рекао је Никола Лазић.

М. Менићанин