ТСК у баражу за Војвођанску лигу

Поново темерински ТСК има прилику да се кроз бараж бори за пласман у Војвођанску лигу “Југ“. Као и претходних сезона, црвено-бели су трку у Новосадској лиги окончали на другој позицији. Поглед у ретровизор, открива да претходна два покушаја нису била успешна, јер су у двобојима са Темеринцима кајмак покупили Први мај и Јадран.
Жребом је одређено да ће Доњи Срем гостовати у Темерину у суботу (17,30 часова), док је реванш у среду 23. јуна у Пећинцима.

Цела сезона је стала у два меча баража. Пред нама је само прво полувреме, морамо бити подједнако добри и у реваншу, да бисмо остварили циљ. У финишу првенства, имали су пуно кадровских проблема, ситуација се донекле поправила, чиме је и оптимизам израженији. Верујем у играче, тријумф без примљеног гола, био би идеалан сценарио – каже тренер Александар Миљковић.

У случају да ТСК прескочи препреку, пласирао би се у лигу, где се такмиче Слога и Младост из Бачког Јарка, а то би љубитељима фудбала у темеринској општини омогућило да наредне сезоне уживају у дербијима локалних ривала.


Прошло је скоро две деценије од када је клуб напустио друштво војвођанских лигаша. Свих ових година је међу најстабилнијим у Новосадској лиги, али никако да се поклопе коцкице да директно уђемо у виши ранг. У баражу нема фаворита, одлучиће нијансе и већи степен концентрације. Имамо довољно информација о ривалу и свесни смо тежине задатка – рекао је Александар Миљковић.

Одбрамбена линија мора да неутралише ударне игле Доњег Срема, да би се избегле турбуленције. Голман Драган Војводић, трку за бодовима, обележио је добром формом:
-Нисмо успели против Првог маја и Јадрана, извукли смо поуке и желимо да направимо искорак ка вишем рангу. Дуго смо у овом степену такмичења, мало смо се и заситили, па бисмо волели да се опробамо у јачој конкуренцији. Штета што оба клуба не могу да изваде визу, већ морају то да реше у међусобном окршају. Даћу све од себе, да уз помоћ саиграча из последње линије, сачувам мрежу.
Успеха нема без голова, а очекују се од Милана Ђанковића, који је током богате каријере одиграо десетине мечева са великим улогом.


У наредних 180 минута имамо прилику да украсимо сезону. Свесни смо важности мечева са Доњим Сремом, али не смемо дозволити да нас то спута у настојањима да будемо успешнији. Без обзира на епилог меча у Темерину, одлука ће пасти у реваншу, јер бараж одлучују ситнице. Даћемо све од себе да на нашем терену стекнемо предност – рекао је Милан Ђанковић.

М. Менићанин