ТСК бољи од Слоге

ТСК – Слога 3:2 (1:1)

Темерин – Судија: Огњен Јоргић (Нови Сад). Стрелци: Јовановић у 7, Ђанковић у 52. и 79. (оба из пенала) за ТСК, Топић у 11. и Грубовић у 50. минуту за Слогу.

ТСК: Војводић, Кнежевић, Брежњак, Бобот, Милосављевић, Стричевић, Пашка, Клаић, Гргић, Косић, Јовановић. Играли су још: Веђелек, Николић, Варга, Солдат, Лазар Томић, Богојевић, Ђанковић.

СЛОГА (Т): Глишић, Марковић, Пастор, Краговић, Зелић, Мијаиловић, Шепа, Мијић, Грубовић, Немања Грујић, Топић. Играли су још: Ранков, Теофиловић, Пролић, Туцаков, Немања Томић, Ергарац, Дарко Грујић, Кувекаловић, Ђурђевић.

 Двобој градских ривала, обиловао је узбуђењима, а другопласирани тим Новосадске лиге, почео је по такту одличног Виктора Јовановића. На повратну лопту штопера Васе Зелића, кренуо је голман Лука Глишић, али се оклизнуо, па је младом новајлији преостало да погоди празан гол. Шест минута касније, мрежу домаћина, затресао је Урош Топић. До одласка на одмор, војвођански лигаш је имао више шанси, али је голман Драган Војводић одбранио ударце Грубовића, Топића и Шепе.

Само што је почело друго полувреме, Милан Грубовић је искористио неуспелу офсајд замку – 1:2. После дуела запаженог Бориса Брежњака и Немање Томића, судија Јоргић је досудио пенал, а сигуран реализатор био је Милан Ђанковић, бивши играч Јединства из Руменке. У 65. минуту, Ђанковић је из слободњака нациљао стативу, док је други казнени ударац, коме је претходило играње руком Теофиловића, претворио у преокрет – 3:2.

 Четири минута пре краја, Слога је имала одличну прилику да избегне трећи пораз у припремном периоду, али Стефан Кувекаловић је погодио стативу.

фото: М.Менићанин

М. Менићанин