У ЧЕТВРТАК, 25. АПРИЛА АКЦИЈА ДОБРОВОЉНОГ ДАВАЊА КРВИ

Црвени крст Темерин, у сарадњи за Заводом за трансфузију крви Војводине, организује добровољно давање крви 25 априла, од 8 до 11 часова у Омладинском дому у Темерину.

Све здраве особе старе од 18 до 65 година могу дати крв, уколико задовољавају медицинске критеријуме после лабораторијског и лекарског прегледа. Препорука потенцијалним даваоцима крви је да дођу наспавани, одморни, релаксирани, да поједу лаган оброк и да пре давања крви конзумирају мало више течности него што је уобичајено. Од докумената потребна је само лична карта, ради идентификације даваоца крви.

Захваљујући добровољним даваоцима крви трансфузија крви и крвних продуката помаже у спасавању милиона живота сваке године. Она помаже онколошким, хематолошким болесницима, пацијентима у хитним стањима, продужава животни век и побољшава квалитет живота оболелима, а без трансфузије нема ни комплексних медицинских и хируршких захвата.

Ништа није важније од здравља и живота, а чином давања крви спасавају се многи животи и придружујете се породици најхуманијих и најскромнијих људи, добровољних даваоца крви.24