У наредних 48 сати биће ухапшени одговорни за дојаве о бомбама

Председник Србије Александар Вучић гостовао је на ТВ Прва. Доносимо део његових излагања, а комплетан видео се налази на крају овог текста.

Између осталог, председник Вучић рекао је да ће у наредних 48 сати бити окончана акција хапшења особа које су вршила лажне дојаве о постављеним бомбама у Србији.

– Ухватили смо мрежу оних који су најчешће правили те дојаве и сутра или прекосутра ће бити окончана акција. Ради се уз подршку страних земаља. Део тих лица је под присмотром и чекамо да се заврши акција и биће приведени овде у Србији. Неки су одавде, а неки нису, биће хапшења по многим земљама централне, западне и источне Европе због тога, али ће више лица бити ухапшено и овде – рекао је председник Вучић.

Председник је оценио да је лажно дојављивање о постављеним бомбама, које се интензивно дешавало у претходном периоду, врста психолошког рата против земље.

Упитан да прокоментарише „теорију завере“, која се појавила у јавности, а по којој су „дојаве о бомбама“ намерне како би се на дан избора правиле малверзације са гласачким листићима и прекинуло гласање, председник Вучић је рекао:

– Сви знате да у 99 процената неће бити никаквих бомби нити било чега, али је то начин да се унесе несигурност међу људе и дезавуише стабилност земље. Они који верују да ће победити на изборима, а неће, кажу да ће Вучић да искористи „дојаве о бомбама“ ако види да губи изборе, прекине гласање и краде и пљачка гласове. Па, како ја то могу да видим?

Свако се креће у границама сопствене покварености, оценио је председник Вучић.

– То би они урадили, нама то не пада на памет, обезбедићемо сигурност за све људе и неће бити никаквог прекида гласања. Нигде. Гласање ће да траје од седам ујутру до осам увече, и када се заврши гласови ће бити пребројани у складу са законом. Да ли ће они који изгубе да демонстрирају после, додао је, јер не подносе да изгубе, то је њихова ствар. Ако ми изгубимо у Београду, јер је у Београду близу, ми мислимо да смо у предности али је близу, али ако изгубимо, честитаћемо одмах, чим се преброје сви гласови – рекао је председник Вучић.

Видео: Гостовање председника Вучића на ТВ Прва.

Извор: sns.org.rs