У општини Темeрин око 70 грађана вакцинисано трећом дозом

У општини Темерин пре неколико дана почела је имунизација грађана трећом, такозваном бустер дозом вакцине. Сви они који су ревакцинисани, а прошло је шест месеци од њихове имунизације, добијају позив од е-управе, након чега је потребно да позову број 062 507 866  радним данима од 8 до 13 часова, како би заказали свој термин и избегли непотребна чекања и гужве.

Када је реч о врсти вакцине за бустер дозу, у оптицају су све комбинације, што значи да грађани могу да бирају да ли желе да приме исту дозу вакцине као и раније или цепиво неког друго произвођача.

Према речима директора Дома здравља Темерин Томислава Угарковића, до сада је трећу дозу вакцине примило око 70 грађана, а у Дому здравља се редовно одвија и ревакцинација и вакцинација првом дозом.

Тренутна ситуација у нашој општини није задовољавајућа, како каже Угарковић, јер све је више људи, нарочито младих који су заражени коронавирусом.

Тренутна ситуација није задовољавајућа. Дневно имамо од 30 до 40 прегледа, од којих 20 одсто буде позитивно на корону, а то су углавном невакцинисани и млади људи. Нажалост, људи су се опет опустили и не носе максе, не држе дистанцу. Због тога позивам све оне, који се до сада нису вакцинисали, да то учине, јер је то једини начин да савладамо вирус – наглашава Угарковић.

До сада је у општини Темерин прву дозу вакцине примило више од 50 одсто пунолетног становништва.

С. К.