У општини Темерин епидемиолошка ситуација стабилна, ипак опрез!

Протеклих дана број заражених на територији општине Темерин је у паду, а према речима директора Дома здравља Темерин доктора Томислава Угарковића, никако се не смемо опуштати, коронавирус још увек циркулише, па се препоручује поштовање превентивних мера у циљу смањења ризика настанка и преношења ове инфекције.

Масовна вакцинација против коронавируса увелико је у току. У општини Темерин је почела 20. јануара, а у неколико наврата, у месним заједницама реализована је и вакцинација без заказивања „Синофарм“ и „Спутњик“ вакцинама. Како наводи др Угарковић, очекује се да ће у наредном периоду поново бити организована оваква акција, о чему ће грађани бити благовремено обавештени.

У току дана буде прегледано око 40 људи, од чега буде 8 позитивних на коронавирус. Морамо да наставимо вакцинацију, уз обавезно придржавање мера заштите – упозорава др Угарковић. – Употребљено је 10.426 доза четири различите врсте вакцина, од тога највише „Синофарм“ (7.473), затим „Фајзер“ (1.589), након тога „Спутњик“ вакцине (798) и „Астра-зенеке“ (566), а вакцинација се успешно наставља.

Од почетка имунизације до сада прву вакцину примило је 6.597 грађанa, док је 3.829 особа ревакцинисано. У највећем броју вакцинишу се старији грађани који вакцину примају у амбуланти, а за све суграђане који су непокретни обезбеђене су екипе које излазе на терен.

Имунизација грађана општине Темерин и даље се врши у два пункта који се налазе у Дому здравља Темерин, на спрату поред лабораторије, и у амбуланти Бачки Јарак. Пријављивање за вакцинацију се може урадити електронским путем, посредством портала еУправе.

С. К.