U Srednjoj školi Lukijan Mušicki u Temerinu

DSC01898            460 OSMAKA UPOZNALO SE SA PROGRAMOM UPISA U PRVI RAZRED

Tradicionalnu manifestaciju uveličalo je prisustvo Mihalja Njilaša, pokrajinskog sekretara za obrazovanje, Đure Žige, predsednika opštine Temerin, i Sabaha al Zubeirija, pesnika iz Iraka i počasnog kuma škole.

Osmaci su sa velikim zanimanjem pratili film o radu škole, obišli kabinete i učionice u kojoj će od jeseni biti šest odeljenja prvih razreda. U obrazovnom programu ekonomija, pravo i administracija: gimnazija – opšti tip (četvrti stepen na srpskom jeziku 30 đaka), ekonomski tehničar (srpski nastavni program 30 prvaka), tehničar zaštite od požara (četvrti stepen na mađarskom jeziku 30 učenika).

U oblasti Lične usluge: ženski frizer, treći stepen na srpskom jeziku – 15 učenika, pedikir-manikir – treći stepen na srpskom jeziku – 15 učenika.

Mašinstvo i obrada metala: svi smerovi su na srpskom i na mađarskom jeziku: automehaničar, treći stepen 15 + 15 učenika, zavarivač, treći stepen 15 + 15 đaka prvaka.

Predstavnici pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje i lokalna samouprava obećali su punu pomoć u poboljšanju uslova rada škole, uređenja Kaštela, posebno fasade zgrade koja je izgrađena početkom 19. veka.