У сусрет највећој темеринској манифестацији „Просто к’о пасуљ“

Традиционална манифестација „Просто к’о пасуљ“ биће одржана 4. јуна на темеринском вашаришту, а велики број грађана наше општине, али и шире, увелико се пријављује за учествовање у такмичењу кувања пасуља.

Највећа темеринска манифестација, која има хуманитарни карактер, почеће у 11 часова, а делиће се око 3.000 бесплатних порција пасуља.

Организатори се сваке године труде да се, поред такмичара који учествују у надметању, добро проведу и грађани који су само посетиоци ове манифестације, с тога  и ове године организују богат културни и забавни програм.

Културно-уметничка друштва, дечији аниматори, турнир у малом фудбалу, али и већ добро познате равничарске игре Горана Подлипеца само су део програма предвиђеног за 4. јун.

Када је реч о музичком програму, у току дана такмичари и посетоци моћи ће да уживају у звуцима тамбурашког оркестра „Бисери“ и „Банде дрвене“, док ће увече публику забављати „Кербер“ и Милица Павловић.

Вашариште ће красити и Улица старих заната, мали вашар традиционалних производа и рукотворина, а заинтересовани излагачи се још увек могу пријавити.

Пријаве екипа за такмичење  у кувању пасуља су такође још увек у току, а котизација за учешће износи 5.000 динара. Свака екипа добија место за кување са столом и две клупе, павиљон, дрва за ложење и поклон пакет.

Заинтересовани се могу пријавити у сувенирници Туристичке огранизације општине Темерин, која се налази у центру Темерина од 8 до 15 часова, а више информација могу добити на број телефона 021/844-655 или путем мејла temturorg@hotmail.com.

Манифестацију „Просто к’о пасуљ“ организује Туристичка организација општине Темерин, под покровитељством Општине Темерин.