У ТЕМЕРИНУ ОДРЖАН КОНЦЕРТ ФИЛМСКЕ МУЗИКЕ

Концерт филмске музике одржан је 16. априла од 19 часова у галерији Културног центра „Лукијан Мушицки“. Душан Бирач – вокал, Нина Бирач – виолинисткиња и Милена Миловановић – пијанисткиња, представили су се изабраним композицијама из најпознатијих светских филмских остварења и мјузикала.

Душан Бирач завршио је академске и мастер студије виолине на Академији уметности у Новом Саду у класи проф. Ирине Јашвили. 2011. године оснива гудачки квартет „IL BELPAESE“ са којим наступа у земљи и иностранству. Поред професионалних ангажмана виолинисте, Душан наступа и као вокални солиста – тенор.

Милена Миловановић је дипломирала клавир на Академији уметности у Новом Саду у класи проф. Рите Кинке, где је завршила и мастер студије клавира. Професионални рад започиње најпре у музичкој школи „Др. Милоје Милојевић“ у Крагујевцу као професор клавира и корепетитор. Ради на Академији уметности и учествује и у пројектима Српског народног позоришта у Новом Саду као корепетитор и извођач у опери и драми.

Нина Бирач, виолинисткиња, након завршених мастер студија на Факултету музичке уметности у Београду, постаје члан оркестра Српског народног позоришта у Новом Саду. Годинама наступа у многим музичким саставима.