У Темерину све више позитивних на COVID-19

Тренутна епидемилошка ситуација у општини Темерин није задовољавајућа. Дневно од свих прегледаних пацијената њих око 20 одсто буде позитивно на коронавирус.  Углавном ради се o невакцинисаним и младим људима – каже за Темерин инфо директор Дома здравља „Темерин“ Томислав Угарковић.

Из Дома здравља „Темерин“ апелују на невакцинисане грађане да закажу свој термин вакцинисања преко портала e-управа и тиме покажу да су друштвено одговорни. Поред вакцинације, такође наглашавају да се грађани не опуштају по питању ношења маске и држања дистанце.

Сви грађани којима је прошло више од 6 месеци од примања друге дозе вакцине, сајт e-управа послаће обавештење о термину примања треће дозе вакцина. Након пријема обавештења потребно је да грађани позову број 062 507 866 радним данима од 8 до 13 часова, како би заказали термин и избегли чекања и гужве.

Код треће дозе вакцине за заштиту од коронавируса понуђена је и опција примања неког другог произвођача. Али из Дома здравља напомиње се  да је  приликом доношења те одлуке обавезна консултација са лекаром.

До сада је на подручју oпштине Темерин првом дозом вакцине вакцинисано 9530 грађана, од којих је 9414 примило и другу дозу. Тренутно је 314 грађана примило и трећу дозу вакцине.