Електронски упис деце у ПУ „Вељко Влаховић“

Уместо у редовима и пред шалтерима, родитељи ове године, до 10. маја, могу уписати децу у Предшколску установу „Вељко Влаховић“ онлајн, односно путем Националног портала еУправа.

Сва документа која су до сада била потребна за пријаву, замениће један образац, а процес уписа биће једноставан и у потпуности бесплатан. Према речима стручног сарадника педагога Предшколске установе „Вељко Влаховић“ Наташе Томишић посао пријаве ће функционисати тако што ће родитељ, у неколико једноставних корака, попунити формулар за упис у вртић на сајту еУправе.

Предшколској установи је веома олакшано, јер је сам портал еУправе повезан са ПИО фондом и матичарима, тако да све податке о запослењу родитеља  и податке о деци добијамо електронским путем – прецизира Наташа Томишић.

Као и сваке године, како каже педагог, Предшколска установа улаже максималне напоре да се што већи број деце прими у вртић.

Прошле године су примљена сва деца у припремне предшколске групе, а у јаслене и обданишне групе примљено је сто осамдесеторо деце. Надамо да да ће и ове школске године бити приближно исти или већи обухват деце у вртић – додаје Томишић.

Родитељи деце из друштвено осетљивих група (деца са сметњама у развоју, они који примају социјалну помоћ, тешко болесни…) као и родитељи који су на редовном школовању (факултет, висока школа…) треба да пошаљу додатну документацију са именом и презименом детета и датумом рођења у наслову, на мејл адресу: vrtic.temerin@gmail.com.

С. К.