Ухапшен осумњичени из Бачког Јарка за поседовање дечије порнографије

У наставку акције „Армагедон“ ухапшено је 12 особа због постојања основа сумње да су извршиле кривично дело приказивање, прибављање и поседовање порнографског материјала и искоришћавање малолетног лица за порнографију.

Ухапшени су: И. М. (1975) из Пожаревца, И. Т. (1976) и Г. Ш. (1984), обојица из Београда, А. Т. (1982) из Бачког Јарка, С. М. (1976) из Новог Сада, И. Б. (1999) из Сремске Митровице, као и М. П. (1980) из Лаћарка, С. С. (1995) из Новог Сада, М. Б. (1976) из Сомбора, Ј. Г. (1971) из Зрењанина, К. М. (2000) из Старе Пазове и М. В. (1978) из Крагујевца, саопштио је МУП.

Они су, како се сумња, у дужем временском периоду, преко Вајбера приступали групама креираним за дељење садржаја насталих искоришћавањем малолетних лица у порнографске сврхе, а потом експлицитан садржај међусобно размењивали.

Такође, терете се и да су преко друштвених мрежа контактирали малолетнике, слали им фотографије и видео-записе порнографске садржине и тражили од њих да им шаљу фотографије и снимке са експлицитним садржајем.

Претресом станова осумњичених пронађена је велика количина видео-клипова и фотографија насталих искоришћавањем малолетника у порнографске сврхе, као и садржаји сексуалне експлоатације деце од четири до 13 година.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати и они ће, уз кривичне пријаве, бити приведени надлежном тужилаштву.

Акцију хапшења су спровели припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за сузбијање високотехнолошког криминала СБПОК, у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у Београду, Посебним тужилаштвом за борбу против високотехнолошког криминала и полицијским службеницима подручних полицијских управа.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин похвалио је рад припадникa Министарства унутрашњих послова СБПОК-а, истакавши да је „Армагедон“ полицијска акција која је трајног карактера и још једном подвукао да ће педофили, баш као и нарко-дилери и зеленаши увек бити на мети српске полиције.

извор: РТС