Украо и слупао „Фолксваген“, па покушао да побегне

Због постојања основа сумње да је починио кривично дело тешке крађе, припадници Министарства унутрашњих послова су у Темерину ухапсили Ж. О. (43) из Шапца, саопштила је данас Полицијска управа у Новом Саду.

Ж. О. је, како се сумња, најпре једном Темеринцу  украо „фолксваген кеди“, а затим, са тридесетшестогодишњем сапутником из Новог Сада који је био с њим у друштву, побегао са лица места, оштетивши притом једно возило паркирано у непосредној близини.

Један полицијски службеник који се ту нашао, а иначе није био на дужности је, међутим, одмах кренуо за њим и ускоро је у Бачком Јарку пронашао украдено возило, које је слетело са коловоза, али у којем је био само сапутник Ж. О.

Врло брзо после тога, полицијска патрола која је, у међувремену, обавештена о догађају, кренула је у потрагу, пронашла  Ж. О. и лишила га слободе.

Њему је одређено полицијско задржавање до 48 сати и он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен основном јавном тужиоцу у Новом Саду.

Истовремено, његовом сапутнику је, сходно Закону о прекршајима, одређено задржавање због нарушавања јавног реда и мира и неношења личне карте.

 

Т. И.