Уља за леп преплануо тен

Постоје сасвим природни препарати за сунчање и махом су то нека природна уља. Иако поједина заиста могу да помогну да добијете бронзани тен, треба имати на уму да њихово наношење није заштита од УВ зрачења.

Орахово уље за сунчање је једно од оних уља која најчешће можете да нађете као препоруку за таман тен и неретко се продају поред саме плаже. Можете сами да направите орахово уље, али морате да почнете на време. Потребно је да исечете незреле плодове ораха на 8 приближно једнаких делова, прелијете маслиновим уљем и ставите у теглу да одстоји на сунцу. То треба да стоји у тегли 45 дана, с тим што повремено треба да се промеша. Орахово уље је одлично за сунчање јер садржи једињења која реагују са кератин протеинима у вашој кожи и постичу формирање обојеног пигмента.

Маслиново уље је можда и најбоље уље за сунчање и за таман тен. Колико је добро изнутра, толико је моћно и споља и може вам помоћи да имате таман тен али и у исто време мекану, баршунасту и добро хидрирану кожу. Маслиново уље за сунчање нанесите, рецимо, прво на предњи део тела и останите на сунцу пола сата. Затим поновите исто са задњим делом тела. После тога можете слободно да исперете уље.

Кокосово уље за сунчање све више добија на популарности. Ово уље има многобројне здравствене предности и разне варијације употребе у сврху лепоте. Лепота коже и добар тен су само неке од карактеристика кокосовог уља.

Маргарин за сунчање можда не делује као природна опција. Ипак и маргарин је направљен од биљака, али се разликује процес којим се он добија. Уколико сте од оних који га избегавају по сваку цену у свом јеловнику, рећи ћемо вам да постоји и добра страна маргарина и да је баш он можда одговор на питање како поцрнети. Иако вам неће обогатити кожу витаминима и минералима нити ћете мирисати сјајно на куповне креме за сунчање, искуства говоре да убрзава процес тамњења. Маргарин за сунчање то првенствено ради својим сјајем. Онда када се нанесе на кожу, она постаје бљештава и баш као и површина воде, привлачи више сунца.

М. З.