Упокојио се у Господу протојереј-ставрофор Милан Т. Остојић

извор: eparhijabacka.info

 

У понедељак, 5. априла 2021. године, у јутaрњим часовима уснуо је у Господу протојереј-ставрофор Милан Т. Остојић, умировљени парох темерински.

Прота Милан је рођен у Госпођинцима, 29. августа 1954. године, у побожној и благочестивој породици, а у временима која многи памте као изузетно тешка за Цркву Божју изабрао је позив да служи Олтару Божјем. По завршетку Богословије „Света Три Јерарха” у манастиру Крки, рукоположен је у чин презвитера руком блажене успомене епископа новосадског и бачког Никанора (Иличића).

Службовао је у Бајши, потом дуги низ година у Бачкој Тополи, а активну свештеничку службу је окончао као парох при храму Светога великомученика Георгија у Темерину. Током активне свештеничке службе био је постављен на дужност архијерејског намесника суботичког и архијерејског намесника новосадског другог. На предлог Епископа новосадског и бачког господина Иринеја, одликован је на празник Преноса моштију Светога Саве, 19. маја 2019. године, орденом Светога Саве другог степена, за истрајну љубав према Цркви, посведочену вишедеценијским искреним служењем и пожртвованим радом у Винограду Господњем.

По упокојењу своје троје деце, Александре, Јоване и Станислава, са сваким смирењем и молитвеним усрђем са својом супругом Наташом носио је животни крст, по примеру праведнога Јова.

Oпело новопрестављеном протојереју-ставрофору Милану Остојићу биће служено у уторак, 6. априла текуће године, у 12 часова, у храму Светог великомученика Георгија у Темерину.

Вечан ти спомен, достојни блаженства, драги наш оче Милане!

 

извор: Епархија Бачка

 

Поделите ову вест на друштвеним мрежама:

2 Comments on "Упокојио се у Господу протојереј-ставрофор Милан Т. Остојић"

  1. Oče Milane, bila je čast poznavati te.
    U mom domu u tvojim poučavanjima sam imao utisak da sam apostol Pavle govori.
    Počivaj u Božijem vječnom carstvu.

  2. Када се човек роди, сви се радују, само он плаче. Треба да живи тако да када се упокоји сви плачу а Он радује. Тако је наш драги, честити, смирени, Богуугодан прота Милан, показао нама како се носи Часни крст и да ни једно искушење није толико важно нити нас може скенути са Христовог пута, ако смо у љубави и радости Њега изабрали. Хвала оче, комшија, нрате Милане на свему+

Објавите коментар

Ваша email адреса неће бити јавно објављена.
Брзи превод