Уручени уговори за израду пројекта у области заштите животне средине

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је 21. маја представницима 12 локалних самоуправа, међу којима је и општина Темерин, уговоре за финансирање и суфинансирање израде пројектно-техничке документације за пројекте у области управљања комуналним отпадним водама, вредне 50 милиона динара.

Реч је о конкурсу Покрајинског секретаријата за урбанизам и заштиту животне средине – Пројектима из области заштите животне средине и одрживог развоја – за изградњу система за третман комуналних отпадних вода, за пречистаче комуналних отпадних вода и потребну инфраструктуру, пројекте канализационе мреже и пратеће опреме.

За ову намену општина Темерин добила је милион динара, а председник Општине Темерин Младен Зец рекао је да овај корак представља почетак решавања једног од највећих проблема наше општине.

Ми смо аплицирали за пројектно-техничку документацију за израду канализационе мреже. Добили смо од Покрајинског секретаријата милион динара, а из нашег буџета издвојили смо још 10 милиона динара. Ускоро расписујемо јавну набавку за израду те документације, која ће нам јако значити и, с обзиром да преко Министарства животне средине добијамо пречистач, недостаје нам канализациона мрежа, тако да грађане наше општине очекују велики радови – наглашава Зец.

На додели уговора Мировић нагласио је важност ове области и изнео планове за ову и наредну годину.

Ово је веома важна област. Планирамо да у току ове и наредне године повучемо и додатна финансијска средства у износу од 1,2 милијарде динара када је реч о другим аспектима заштите животне средине, најпре у успостављању стандарда више енергетске ефикасности и замени постројења на чврста горива у јавним објектима на територији Војводине.

Уговоре за израду пројектно-техничке документације, поред Темерина, добили су градови Зрењанин, Вршац и Кикинда и општине Ковин, Оџаци, Бечеј, Пећинци, Житиште, Бачка Топола, Ириг и Бачки Петровац.