Ускоро младима исплата од 100 евра

Пријаве за други круг помоћи државе од 100 евра за младе од 16 до 29 година старости отворене су до 31. маја.

План је да сви млади који испуњавају услове буду исплаћени у прва три дана јуна. Редослед исплате неће зависити од момента пријаве, већ од уплате државе према банкама, али би свој новац сви требало да добију закључно са 3. јуном. Исплата ће бити у динарима, тачан износ зависиће од курса на дан исплате, а претходни пут било је реч о 11.758,56 динара, пише Блиц.

За 100 евра у другом кругу сада треба да се пријаве само они млади који се нису пријавили у првом кругу, што су углавном они који су у међувремену напунили 16 година, док ће сви остали, који су добили 100 евра први пут кад је држава делила овај новац, сада по аутоматизму добити и ову помоћ.

Програм поделе 100 евра наишао је на велико интересовање младих у Србији, будући да је у првом кругу у фебруару пријављено преко милион младих.

„Сви који су се већ пријавили, њих 1.059.411, не треба да се поново пријављују. Њима ћемо аутоматски уплатити 100 евра, али ћемо отворити процес пријава за све оне који у међувремену напуне 16 година, или су на неки други начин стекли то право, јер и њима желимо да омогућимо да добију ову велику помоћ“, рекао је недавно министар финансија Синиша Мали.

извор: Блиц