Ваучери од 5000 динара за одмор у Србији

На шалтерима пошта широм Србије, у уторак, 6. јула почело је евидентирање пријава заинтересованих грађана и подношење документације за нових 30.000 ваучера за одмор у Србији, у износу од 5.000 динара.

Пошта Србије, поред евидентирања, обезбеђује и доставу ваучера на кућне адресе корисника у виду вредносних писама, док се корисници позивањем Контакт центра Поште Србије на броју 0700 100 300, могу информисати о статусу својих пријава и условима коришћења ваучера.

Ко има право на ваучер?

Право на добијање ваучера имају, као и до сада, пензионери, студенти, незапослена лица, корисници права на туђу негу и помоћ, запослени чија примања не прелазе износ од 70.000 динара, корисници права на накнаду на породичну инвалиднину по палом борцу, ратни војни инвалиди и цивилни инвалиди рата са примањима нижим од 70.000 динара као и носиоци активног породичног пољопривредног газдинства.

Право на ваучер, корисник може остварити само по једном од наведених основа у угоститељским објектима изван места пребивалишта у трајању од најмање пет ноћења.

Грађани који имају право на коришћење ваучера, у обавези су да на шалтерима „Пошта Србије“ поднесу пријаве најкасније 30 дана пре почетка реализације аранжмана.

Ваучер ће моћи да се користи искључиво у угоститељском објекту у ком је извршена резервација смештаја, јер ће име угоститељског објекта бити одштампано на самом ваучеру.

извор: Блиц