Вeче љубавне поезије у КЦ „Лукијан Мушицки“

У петак 16.4. Kултурни центар „Лукијан Мушицки“ био је домаћин „Вечери љубавне поезије“. Током вечери, уз прикладну музичку пратњу, својим љубавним стиховима публици су се представила четворица темеринских песника: Младен Бастаја, Зоран Боснић, Јовица Плачкић и Марко Јовичић.

Један од учесника, Младен Бастаја, рођени Темеринац, члан је Удружења књижевника Србије од 2002. године. Осамдесетих година своје прве песме посветио је деци и објављивао их у листовима “Малом Невену”, “Тик Таку”, “Темеринском Дијалогу”, “Змају”, “Растимо”. Објавио је књиге поезије за децу: “У плавим сновима среће”, “Врабац без репа”, “Башта дечијих снова”.

Према речима најмлађег учесника, Марка Јовичића са писањем песама кренуо је пре више од десет година угледајући се на познате писце – Недељка Попадића и Добрицу Ерића, а касније је са Недељком Попадићем остварио лепу сарадњу уз пропутовања по нашој земљи. Имајући у виду да га као младог човека инспирише љубав, у издању издавачке куће „Витез“ из Београда 2016. године, издао је једну збирку песама „Балада љубави“.

Учествовао је на многим културним дешавањима и фестивалима, међу којима је најпознатији „Витезово пролеће“ у Београду. Младима који желе да крену овим путем, путем уметности, препоручује да слушају себе, своје срце, да буду јединствени, да раде на себи, читају, јер само је тако успех загарантован.

[supsystic-gallery id=35]

М.М.