ВЕЛИКИ УСПЕХ НАШИХ КАРАТИСТА

Више од 1.000 такмичара из 19 земаља – У Темерин донете три медаље, златна, сребрна и бронзана – Репрезентација Србије заузела 5. место на турниру

Од 31. марта до 2. априла у Италији, у граду  Lignano Sabbiadoro, одржано је 12. Европско Шотокан првенство у каратеу где је учествовало 19 земаља и више од 1.000 такмичара. За репрезентацију Шотокан карате савеза Србије наступили су и такмичари карате клуба “Tao-С“ из Темерина.

Темеринци су кући понели три медаље у јуниорској и сениорској конкуренцији.

Катарина Вајагић освојила је титулу првакиње Европе у категорији јуниорке – кате појединачно, док у категорији јуниорке – кате екипно друго место освојио је тим у саставу Миленковић, Борђошки, Вајагић.

Екипа у саставу Гомбар, Миленковић, Вајагић, Борђошки освојила је бронзану медаљу у категорији сениорке – кате екипно.

Тренер репрезентације Србије Санела Вајагић веома је поносна на успех репрезентације.

  • Велики број деце из Шотокан карате савеза Србије је ишао и они су били представници наше земље тамо. Много смо се лепо провели, а као тренер сам свакако задвољна и представницима из нашег клуба, али и свим члановима који су били део моје селекције о којима сам ја као тренер бринула. Такмичари су били психички и физички потпуно спремни за то што их је тамо очекивало. Вратили смо се што би наш народ рекао пуних руку у наш Темерин. Такмичари су показали свој квалитет и свој ниво – истиче Вајагић.

 

Као тренер и мајка Катарине Вајагић тешко јој је да прича о свом детету, међутим резултати су говорили сами за себе.

  • Катарина је освојила злато у категорији јуниорке појединачно и сребро у категорији јуниорке екипно. Тиме је заокружила две титуле у јуниорској категорији. Постала је и европски и светски првак у овој сезони. Ово је за њу била круна те дисциплине у којој се такмичила. Девојке у сениорској категорији у тиму успеле су да узму бронзану медаљу и јуниорке сребрну медаљу и част нам је што све три медаље доносимо у Темерин – са поносом прича Вајагић.

 

У генералном пласману репрезентација Србије заузела је 5. место што је изузетан успех. Нови циљеви су већ зацртани, следи мали предах, па се такмичари спремају за нове победе.

Оно што их наредно очекује јесте Светско првенство у Грчкој у октобру месецу. Екипа Наших новина им желим много среће, успеха и надамо се још којој медаљи.

Т.К.

 

Пројекат У свему смо заједно 2023. финансијски је подржала Општина Темерин.
Ставови изнети у пројекту, међутим, не изражавају нужно ставове Општине
Темерин.