Велико интересовање за електронско пријављивање преко портала еУправе за вакцинацију

Иако је од отварања могућности пријаљивања за вакцинацију електронским путем на порталу еУправе прошло тек нешто више од 30 сати, до сада се пријавило преко 110.000 грађана. Приликом исказивања интересовања за вакцинацију, у упитнику на еУправи је могуће бирати произвођача, чијом вакцином се жели вакцинисати. Важно је напоменути да се у Србији користе вакцине, којима је безбедност и ефикасност проверила и потврдила Агенција за лекове и медицинска средства.

Грађани, који желе да преко портала еУправе искажу заинтересованост за примањем вакцине, могу то урадити попуњавањем једноставног формулара. Након тога, потврда и даља обавештења се добијају преко имејл адресе и СМС поруком.

Једна од погодности је и та што грађани могу попунити упитнике и за чланове својих породица, што значи да није обавеза сваког грађанина, који се пријављује, поседовање свог броја телефона и имејл адресе. Исказано интересовање за примањем вакцине се може у сваком тренутку накнадно изменити, или потпуно обрисати.

Портал еУправа је најавио и покретање телефонског контакт центра, преко којег ће се од четвртка, такође, моћи исказати заинтересованост за примањем вакцине.

Адреса на којој се може извршити пријављивање и исказивање заинтересованости за примањем вакцине је:

https://imunizacija.euprava.gov.rs/

Н.Д.