Велико интересовање за нови смер у СШ „Лукијан Мушицки“

Навршенe основцe као сваке и ове године највише је занимало колико морају да „засучу рукаве“ и која је то минимална бројка бодова које би требало да добију за упис у жељене образовне установе. Први корак ка томе била је мала матура, а да би жеља средњошколаца била остварена, важан је сваки освојени поен на завршним тестовима.

У Средњој школи „Лукијан Мушицки“ у Темерину први уписни круг трајао је два дана,  14. и 15. јула. Путем сајта и огласних табли на школи, објављена је потребна документација за упис. Други уписни круг је био наредног дана, 16. јула, док ће трећи бити у августу за она одељења која нису попуњена, евентуално за оне ученике који нису распоређени.

У средњој школи у Темерину, углавном места у тећем кругу има на трогодишњим занатски смеровима као што су бравар заваривач, оператер за израду намештаја, оператер машинске обраде, техничар заштите од пожара и фризер. Такође, у трећем кругу ученици ће моћи да упишу на мађарском језику, четворогодишњи смер, техничар заштите од пожара.

Ова образована установа имала је одличну промоцију и презентацију, о чему сведочи овогодишње интересовање ученика за школу, а према речима директорке школе Татјане Вељковић, у односу на прошлу, 30 ученика више се уписало ове године.

Након завршетка промоције школе и презентовања наших смерова, ево стигли смо до самог финиша, а то је резултат наше рекламе и наше промоције, ваше подршке и подршке фирми које су се одазвале нашем позиву као и подршка колега директора коју су довели своје ђаке на нашој промоцију. Као резултат смо добили то да смо у односу на прошлу годину уписало 30 ученика више, односно 130 ученика се определило за нашу школу – са поносом прецизира Вељковић. – Ми смо као школа задовољни, самим тим што је 30 ученика остало у општини Темерин и неће се деца мучити са неким путовањима, превозима, стављати породицу на трошак, већ остају овде на свом терену.

Колико ова школа ослушкује потребе деце, родитеља, интересовање привреде и иде у корак са временом, говори чињеница да је ове године уведен нови смер електротехничар рачунара који је попуњен и то са веома високим резултатима.

Морате увек бити у току и ослушкивати децу као и мишљења родитеља. И сама имам средоњошколце и без обзира где живе и у којој су школи, али ослушкујући њихове приче и приче њихових пријатеља, као и родитеље са којима разговарам и дружим се, такође и у овој општини сматрам да је електротехника без чега се не може. Брзо смо то извели и увели нови смер. Нисмо очекивали да ће бити тако добро примљен, јер ипак људи се доста боје новина. Тако да сам ја онако баш позитивно и пријатно изненађена тиме да су ученици попунили тај смер и то са врло високим резултатима. То нису биле неке треће, пете жеље, већ прве. Елетротехничар има 87,52 бода – наводи Вељковић.

СШ „Лукијан Мушицки“ ове године уписало је око 80 одсто ђака из општине Темерин, док су остали ученици из Бечеја, Новог Сада, Каћа, Бачког Градишта, Србобрана итд.

УКУПНО УПИСАНО 130 УЧЕНИКА

Матуранти су могли да у темеринској средњој школи упишу осам образованих профила.  Укупно 130 ученка се одлучило за СШ „Лукијан Мушицки“ за смерове као што су гимназија општи тип (26 ученика), финансијско – рачуноводствени техничар (30 ученика), техничар заштите од пожара на мађарском језику (7 ученика), електротехничар рачунара (30 ученика), фризер (11 ученика), оператер за израду намештаја, дуално, (5 ученика), бравар заваривач, дуално (7 ученика), оператер машинске обраде резањем, дуално, (7 ученика) и аутомеханичар на мађарском језику (8 ученика).

 

С. Косановић