ВИКЕНД ЗАБАВЕ И ОБУКЕ НА ДУНАВУ ЗА МЛАДЕ СПОРТИСТЕ ИЗ ТЕМЕРИНА

У обуци учествовало 70 деце – Акција се организује другу годину заредом – Полазници на крају добили дипломе о обуци

У организацији Спортског савеза општине Темерин и локалне самоуправе Темерин 24. и 25. јуна одржана је бесплатна обука вожње скутера на Дунаву у Новом Саду, на плажи Официрац, за младе спортисте из наше општине.

На обуци у ова два дана учествовало је око 70 деце и младих, а поред стечених вештина поланици су се лепо дружили и квалитетно провели време заједно.

Председник Спортског савеза општине Темерин Недељко Ђукић каже да их је време добро послужило, а да су млади била веома задовољни и пуни утисака.

  • Време нам је ишло на руку, само један дан смо имали мало кише, али брзо је стала, тако да нам то није покварило планове, ни расположење. Од 12 до 18 часова дружили смо се и вршили обуку. Деца и млади су били пуни утисака, узбуђени и веома заинтересовани. Свакако је ово време када људи иду на летовање, на мору користе скутере на води, тако да им је ова обука сигуран сам добро дошла.

Реализатор ове акције је мотонаутички клуб из Новог Сада „Мотоџет“ са којима Спортски савез општине Темерин и Општина Темерин већ другу годину заредом сарађују и спроводе ову бесплатну обуку.

  • Сарадњу са „Мотоџет“ клубом из Новог Сада остварила је локална самоуправа Општине Темерин, након чега су нас контактирали и ми смо преузели организацију обуке. Послали смо допис свим спортским клубовима, а интересовање наших спортиста је било велико. Ове године окупили смо око 70 полазника, који су били подељени у две групе, једни су ишли на обуку у суботу, а други у недељу. Сарадња са овим клубом траје ево већ две године и надамо се да ће се овакве активности наставити и наредне године, јер деца и млади су веома заинтересовани за овај вид обуке – каже Ђукић.

На крају обуке сви полазници су добили дипломе о стеченим вештинама и срећни и задовољни вратили се кућама носећи сјајне утиске.

 

Т. К.

 

 

Пројекат У свему смо заједно 2023. финансијски је подржала Општина Темерин.

Ставови изнети у пројекту, међутим, не изражавају нужно ставове Општине Темерин.