ВУЧИЋ: ВАЖНО ЈЕ ДА УМЕМО ДА САЧУВАМО НАШЕ НАЦИОНАЛНЕ ИНТЕРЕСЕ (ВИДЕО)

Председник Републике Србије Александар Вучић синоћ је гостовао у емисији  „Вести“ на ТВ Прва и говорио о актуелним темама

Између осталог, председник Републике Србије Александар Вучић је истакао да Србија иде напред на европском путу, али да у исто време сачува своје националне интересе.

– Мислим да је важно да се у 31 од 34 поглавља примећује напредак. Важно је због наше демократије да се види посебан помак у медијској сфери и то је битно и због бројних неистина које су изношене у претходном периоду – рекао је председник Вучић за ТВ Прва коментаришући годишњи извештај Европске комисије.

Нови план за повећање плата

Председник Вучић најавио је да ће пре краја године бити донет нови план – за додатно  повећање плата у јавном сектору, које ће свакако бити двоцифрено.

– У наредних месец или месеци и по дана, пре краја године, изаћи ћемо са новим планом за следећу годину, када ће људи знати колика ће повећања плата бити у јавном сектору. Свакако ће бити двоцифрено – истакао је председник Вучић.

– Ми ћемо видети и постарати се да то буде и нешто више од онога што смо планирали – додао је председник Вучић.

Председник Вучић је рекао да ће план бити представљен у наредних месец или месец и по дана, а пре краја године.

– Али ћемо да видимо и за минималне зараде и како да идемо и на двократна повећања, а не само једнократна на почетку године, и са тим плановима и тим даљим растом животног стандарда, у најскорије време ћемо упознати грађане – навео је председник Вучић.

Додао је да ће се о томе разменити мишљење са стручним људима, како би то било засновано, како је рекао, „на суштини, а не на политичким одлукама“.

Ми 147 болница – они нула, то најбоље показује ко брине о обичном човеку

Председник Вучић рекао је да 147 болница, домова здравља и клиничких центара, колико је подигнуто током периода од када је СНС дошао на власт, наспрам нула – колико је изградио претходни режим, најбоље показује ко брине о народу Србије.

– Ја сам Александар Вучић, ја сам неко ко је одговоран за много тога што још нисмо урадили и који верује да ће помоћи својом снагом и енергијом огромној снази и енергији наших људи који су ову земљу променили у претходних 11 година. И поносан сам на све што смо заједно урадили – рекао је председник Вучић одговарајући на питање да ли би подржао листу СНС-а и рекао да је он неко ко стоји иза добрих резултата остварених у претходном периоду.

– Ако то није, најбоља слика и прилика или нешто што најбоље показује људима ко брине о њима, ко брине о обичном човеку о њиховим проблемима, онда не знам шта јесте – оценио је председник Вучић.

О прљавој кампањи

Председник Вучић је рекао да „прљава кампања“, која се у овом тренутку води против њега, а укључује увреде на рачун његове породице, служи за то да га „избаце из колосека и да у реакцији направи политичке грешке“.

– Нема ништа прљаво ни код моје мајке, ни код мог оца, а понајмање код шестогодишњег дечака. То што раде има двоструку сврху – прво да мене и породицу избаце из колосека, јер није лако човеку да то трпи иако ја кажем „све је у реду“, друго рачунају да ће то да доведе до политичких грешака, које бих могао да направим услед реакција на све то што они раде – рекао је председник Вучић.

Што се тиче самих избора, председник истиче да је рекао да је важно да сви изађу са својим плановима и програмима, са оним што ће да ураде, али да то не буде засновано на бесмислицама.

Председник Вучић је нагласио да је на предстојећим изборима уз листу „Србија не сме да стане“, где има више политичких странака.

– Поносан сам на странку чији сам члан, али ова листа је нешто много више од тога. То је читав народни покрет који жели да сачува пристојну, нормалну и успешну Србију. Који не сме да дозволи да Србија стане – поручио је председник Вучић.

Говорећи о нападима на своју породицу, председник Вучић је рекао да се у Србији то никада раније није догађало и да верује да ће људи у Србији то видети.

– Није проблем када разговарамо о криминалу и корупцији, па да видимо ко је узео новац и ко има рачуне у иностранству. То је све у реду, али какве везе имају деца и родитељи са тим. Нама њихова деца и родитељи не сметају, ми ћемо да се боримо за њих. Само што ћемо се борити истином, а не оним што није никаква кампања, већ бруталне увреде и неистине – рекао је председник Вучић.

Извор: sns.org.rs