Вучић: Вулин радио само за Србију

Од првог дана постојали притисци

Председник Вучић је изјавио, поводом оставке коју је дао директор БИА Александар Вулин, да је тачно то да су од првог дана његовог именовања на ту функцију постојали притисци и захвалио му на доприносу, који је дао за очување безбедности земље.

– На мени једноставно није да то коментаришем. Вулин ми је и друг са којим сам провео много времена, разумем и његову реакцију, али није отишла његова глава или слично. Постојали су притисци од почетка када је именован на ту дужност, од првог дана, и било је недвосмислено – рекао је председник Вучић.

– Он наравно одлично зна како се то креће и какве су последице биле, или какве би последице могле да буду даље. Ја не могу и даље да коментаришем, јер њему је сад нешто лакше него мени, док ја не могу и даље да коментаришем све ствари, из простог разлога зато што сам председник Републике, али и зато што сам обавезан на чување тајни и о таквим стварима не могу да говорим.

Председник је рекао и да, у сваком случају, жели да захвали Вулину на доприносу, који је дао за очување безбедности наше земље.

– За то да наша земља буде самостална и независна, што је један од постулата политике, коју сви водимо у странци, чији сам члан, и код њених партнера. Радујем се сарадњи са њим у будућности, није крај живота, нити крај заједничких успеха.

На питање да прокоментарише изјаву Зоране Михајловић да је он крив што Вулин није раније поднео оставку, због, како је наведено, угрожавања националних интереса и окренутости ка Русији, председник Вучић је одговорио да је крив, као што је крив и за њу.

– Крив сам и за њу, много кривљи него за Александра Вулина. Александар Вулин није ничији агент и није агент Руске федерације, што су неретко изговарали. Не бих да говорим ко је све агент неких других земаља, углавном западних, а ко је само потрчко САД. Ја немам право да о томе говорим, ма колико доказа имам, зато што не смем да злоупотребљавам своју функцију. Тамо на бироу морате да потпишете да такве ствари не смете износити у јавности – рекао је председник Вучић.

Додао је да ствари које зна морају да остану закопане у његовој глави.

– Александар Вулин никада није био руски агент. Да ли је увек више волео Русију од САД, Енглеза или Немаца, нема никакве сумње. Али рећи да је радио за неког другог, осим за Србију, апсолутна је лаж – поручио је председник Вучић.

 

Извор:sns.org.rs