Završen prelazni rok za fudbalere

MIRKO IVANIĆ OTIŠAO U BELORUSIJU, MELEG SE VRATIO U NOVI SAD
Potpisom na trogodišnji ugovor Mirko Ivanić, dosadašnji kapiten fudbalera Vojvodine, postao je igrač beloruskog šampiona BATE Borisova.
Odmah po potpisivanju ugovora, Ivanić je novinarima iz Srbije rekao:
– Zadovoljan sam, srećan, ali istovremeno i tužan što odlazim iz Vojvodine. Mislim da je ovo pravi korak za mene i moju karijeru. Odlazim u ekipu BATE Borisov koja redovno igra u evropskoj konkurenciji, a sada želim da se pokažem i dokažem u novoj sredini, da ostavim dobar utisak i da jednog dana ostvarim još bolji transfer – rekao je Ivanić po potpisivanju ugovora.
Mirko Ivanić je ponikao u mlađim generacijama FK Mladost iz Bačkog Jarka, lane je kao najbolji igrač i kapiten Vojvodine branio boje omladinske reprezentacije Srbije na prvenstvu u Češkoj.
Maladost B. JarakNjegov, dve godine mlađi zemljak iz Bačkog Jarka – Dejan Meleg je nakon završetka srednje škole Lukijan Mušicki u Temerinu otišao na kalenje u nekada prestižni Ajaks iz Amsterdama. Kako nije dobio pravu šansu, vratio se u novosadsku Vojvodinu.
Inače, jarački klub je pravi rasadnik vrsnih fudbalera, posebno golmana. Milan Lukač je nakon izvanrednih odbrana u Partizanu dospeo na spisak selektora Ćurčića za A selekciu Srbije, sada uspešno brani u Turskoj. Vladimir Bajić je jedan od najboljih golmana Jelen super lige Srbije, uspešno čuva gol Borca iz Čačka. Damir Drinić je vratar „budućeg“ superligaša Bačke iz Bačke Palanke.
– Mile Milojević