Зимски make-up

С обзиром на то да је кожа лица зими исушенија него током других годишњих доба и да су усне склоније пуцању и љушћењу, са првим хладноћама мењају се и make-up правила.

Основно правило зимског make-up је добра подлога, док треба избегавати руменила и сенке. Маскара и ружеви или сјајеви за усне треба да буду у неутралним нијансама.

Као прво, зими као подлогу треба користити масну крему која се на лице наноси тапкањем, након чега је потребно мировати неко време како би се она добро отопила и упила. Најбоље је бирати кремасте пудере и комбиновати их с течним коректорима или хајлајтерима, а од шимера да се бирају само они из хладнијих палета.

Руменило зими треба свести на минимум, а једнако су добра она компактна врло лаганих текстура, која се наносе слојевито или кремасто. Након дугих полемика о томе да ли је боље наносити их прстима или четкицом, предност је ипак дата апликаторима.

Што се шминкања очију тиче, можете да их нагласите маскарама, а сенке треба свести на минимум. Као све заступљенији тренд међу маскарама приметан је повратак неутралних нијанси као што су сива и смеђа, док су сенке на очима готово невидљиве, а једини им је задатак да на очима створе оптички ефекат волумена.

М.З.