Значајан пад инфлације у Србији

Mинистар финансија Синиша Мали изјавио да је акција „Боља цена“ допринела наглом паду инфлације

Данас је, приликом обиласка једне од продавница „Универекспорта“, потпредседник Владе и министар финансија Синиша Мали, а поводом процене Републичког завода за статистику да се инфлација у Србији спустила на 8,5 процената, рекао да је да су мере државе, у циљу смањења инфлације, дале видљиве резултате.

Министар је рекао да ће се већ у октобру инфлација снизити на једноцифрену вредност, иако су очекивања била да ће се то десити тек у децембру.

То је брже од очекивања, а то значи да све мере, које је Влада предузела како би се изборила са инфлацијом, исправне и да дају резултате. Желео сам јутрос да подсетим на акцију „Боља цена“, која је највише допринела овом паду инфлације у Србији. Чак 36 артикала и даље је на снижењу – подсетио је министар.

Влада Србије је допринела смањењу инфлације акцијом „Боља цена“, затим контролом цена горива и још неких животних намирница, као што је цена хлеба, која је најнижа у овом делу Европе. Ми имамо цене струје и гаса међу најнижима у Европи. Трудили смо се да утичемо на инфлацију, коју нисмо ми изазвали, већ је изазвана кризом у Украјини, енергетском кризом и короном“ – казао је Мали – Заједно смо успели да се изборимо. То је моја порука за грађане Србије, када смо јединствени, када смо заједно, немамо никаквих проблема.

Извор: https://www.facebook.com/sinisa.malii